Kustens och Ålands centralregister (from 1.3.2020)

Undantagstillstånd råder under tiden 17.3.-13.4 .2020. Vi betjänar under tiden endast via elektroniska kanaler och per telefon. Inga kundbesök tas emot vid verksamhetspunkterna.

Centralregistret sköter kyrkböckerna och utfärdas bevis ur dem.

Centralregistrets verksamhetspunkt i Jakobstad  finns strax utanför centrum på Ebba Brahe esplanaden 2. Personalen betjänar dig varje vardag kl. 9-15.

Centralregistrets verksamhetspunkt i Vasa finns i Vasa Kyrkliga samfällighets utrymmen på Skolhusgatan 26-28. Personalen betjänar dig varje vardag kl. 9-15.

Församlingar som hör till Kustens och Ålands centralregister är: Jakobstads svenska, Pietarsaaren suomalainen, Pedersöre, Kronoby, Nykarleby, Vasa svenska, Korsholms svenska, Kvevlax, Replot och Solf församlingar.

OBS! Ämbetsbetyg och släktutredningar för Vasa svenska, Korsholms svenska, Kvevlax, Replot och Solf församlingar beställs ännu via församlingen.

Till centralregistret kan du vända dig om du behöver

Du når centralregistret i Jakobstad på tfn 0403 100 490 eller crkr@evl.fi

Du når centralregistret i Vasa på tfn 0408 687 189 eller crkr@evl.fi