Bli medlem i kyrkan

Välkommen som medlem!

Du har fattat ett viktigt beslut när du har bestämt dig för att bli medlem i kyrkan. Samtidigt som du ansluter dig till kyrkan blir du också medlem i den lokala församlingen.

Kyrkan betyder olika saker för olika människor. I bästa fall hoppas kyrkan kunna erbjuda sina medlemmar en gemenskap att tillhöra, och lämplig verksamhet man kan besöka i sin egen livssituation.

Bra att veta när man inträder i kyrkan.

Ta kontakt via webben eller besök på oss på plats

Du kan bli medlem i kyrkan via en datasäker webbtjänst. Om du loggar in i tjänsten med bankkoder förmedlas största delen av de uppgifter som behövs för att bli medlem direkt från befolkningsdatasystemet. Om du inte har tillgång till bankkodsidentifikation går det att via tjänsten skicka en kontaktbegäran som startar inträdesprocessen

Det går också att bli medlem i kyrkan genom att skriva ut och fylla i inträdesblankettenÖppna länk i ny flik. Blanketten ska skickas per post eller lämnas in till verksamhetspunkten för Kustens och Ålands centralregister i Jakobstad. Anslutningsblanketten kan också fyllas i på plats. 

Ifall du har frågor om att bli medlem i kyrkan, vänligen kontakta Kustens och Ålands centralregister per e-post crkr@evl.fi eller telefon 0403 100 490.        
 
Besöksadress: Församlingscentret, Ebba Brahe Esplanaden 2, Jakobstad, postadress: Kustens och Ålands centralregister, PB 34, 68601 JAKOBSTAD