Anvisningar för utrymmesanvändning under coronapandemin

Den rådande pandemin påverkar fortsättningsvis den kyrkliga samfällighetens och församlingarnas verksamhet. I vår verksamhet håller vi avstånd till varandra, använder munskydd, värnar om god handhygien och deltar inte om vi har förkylningssymptom. Fortsättningsvis gäller också andra försiktighetsåtgärder t.ex. att vi prioriterar städning och rengöring av de lokaler vi använder. Utifrån en utvärdering av våra lokaler har vi gjort en bedömning att man tryggt kan samlas enligt följande maxantal:

Följande maximala besökarantal gäller därför för kyrkliga samfällighetens kyrkor vid gudstjänster och förrättningar.

Under tiden 20.12.2021-19.1.2022 kan en tredjedel av kyrkornas normala kapacitet användas:

Jakobstads kyrka 140 personer

Pedersöre kyrka 240 personer